Więcej informacji
Babka lancetowata to smaczy dodatek o diety bogaty we włókno surowe.
Jest źródłem soli mineralnych, krzemionka, związki cynku, witamina C. Działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, przeciw biegunkowo. Korzystnie wpływa na przewód pokarmowy i skórę zwierząt a także wzmacnia odporność organizmu. Można podawać samodzielnie, dodawać do karmy podstawowej lub mieszać z siankiem.
Materiał paszowy uzupełniający. Skład: babka lancetowata suszona. Składniki analityczne: białko surowe (ozn. met. Kjeldahla) min. 9,0%, tłuszcz surowy min. 2,4%, włókno surowe max. 13,6%, popiół surowy max. 9,2%, wilgotność max. 12%. Zalecenia dotyczące żywienia: jako przysmak uzupełniający karmę podstawową.
Podawać jako przysmak dla urozmaicenia podstawowej diety. Można podawać osobno lub wymieszać z sianem.