More info
Jabłko jako lekkostrawny owoc zawiera białka, kwasy organiczne, błonnik oraz witaminy: C, A, B1, B2, PP i B3 oraz składniki mineralne: głównie potas, fosfor, wapń, sód, magnez i żelazo. Potas zwiększa napięcie mięśni natomiast żelazo, jako składnik hemoglobiny wpływa na dotlenienie organizmu. Chroni przed starzeniem, korzystnie wpływa na perystaltykę jelit oraz obniża poziom cholesterolu.
Materiał paszowy uzupełniający. Skład: jabłko, suszone. Składniki analityczne: białko surowe (ozn. met. Kjeldahla) min. 1,5%, tłuszcz surowy min. 0,2%, włókno surowe max. 15,9%, popiół surowy max. 2,8%, fosfor min. 0% fosfor max. 0,3367%, wapń min. 0% wapń max. 0,643% wilgotność max. 12%.
Podawaj jako przysmak lub nagrodę.
Smakołyk nie powinien przekraczać 20% całkowitego dziennego spożycia karmy przez zwierzę. Zapewnij stały dostep do świeżej wody.